Как да редактирате Google Документи на iPad

Съдържание:

Как да редактирате Google Документи на iPad
Как да редактирате Google Документи на iPad
Anonim

Какво да знаете

  • Отворете приложението Google Документи на iPad. Изберете документ. Щракнете върху иконата молив, за да отворите документа в режим на редактиране.
  • Използвайте клавиатурата, за да редактирате както обикновено, и го форматирайте с познати инструменти. Отворете информационния панел за допълнителни опции.
  • Споделете документа с други или го маркирайте като Наличен офлайн за по-късна работа.

Тази статия обяснява как приложението Google Docs за iPad опростява текстообработката на iPad и прави възможно създаването, редактирането и споделянето на файлове на Google Docs навсякъде, където имате достъп до интернет. Можете дори да маркирате документите си за редактиране офлайн.

Долен ред

Приложението Google Документи работи с Google Диск за безпроблемно редактиране на мобилни документи. С помощта на приложението можете да създавате или отваряте документи и да преглеждате или редактирате файловете на iPad. Можете да споделяте документи, да ги коментирате и да ги маркирате за офлайн достъп.

Как да редактирате Google Документи на iPad

Изтеглете безплатното приложение Google Документи за iPad от App Store и влезте в акаунта си в Google, за да започнете да редактирате на своя iPad.

  1. Отворете приложението Google Docs на вашия iPad.

    Image
    Image
  2. Докоснете миниатюрното изображение на документ, за да го отворите. (Ако използвате изглед на списък, а не изглед с миниатюри, изберете името на документа в списъка.)

    Image
    Image
  3. Погледнете в долната част на екрана за вашите разрешения, свързани с документа, който сте избрали. Може да видите „Само преглед“или „Само коментар“или може да видите икона на молив в долния ъгъл, което показва, че можете да редактирате документа. Докоснете иконата молив, за да се покаже клавиатурата.

    Image
    Image
  4. Редактирайте документа както обикновено, като използвате познати инструменти. Позиционирайте курсора, където е необходимо, за да въведете нов текст или да маркирате и замените съществуващ текст.

    Image
    Image
  5. Използвайте опциите за форматиране в горната част на документа, ако е необходимо.

    Image
    Image
  6. Докоснете иконата menu в горния десен ъгъл, за да отворите информационен панел за документа.

    Image
    Image
  7. В зависимост от вашите разрешения можете да изберете Намиране и замяна, Споделяне и експортиране и опции за Печат оформление, Предлагане на промени или опция за маркиране на документа за достъп офлайн. Допълнителната информация включва брой думи, настройка на страницата и подробности за документа.

    Image
    Image
  8. Вашите промени се запазват, докато редактирате. Когато приключите с редактирането на документа, докоснете отметката в горния ляв ъгъл, за да излезете от режима на редактиране.

    Image
    Image

Как да споделяте файл в Google Документи

За да споделите с други един от файловете, които сте качили във вашия Google Диск:

  1. Отворете файла в приложението Google Документи на вашия iPad, като докоснете миниатюрното му изображение (или името му в списъчен изглед). Докоснете иконата Споделяне в горната част на екрана.

    Image
    Image
  2. Добавете имейл адресите на хората, с които искате да споделите документа, в полето Добавяне на хора или групи на панела за споделяне.

    Image
    Image
  3. Присвоете привилегии на споделящите получатели, като изберете Viewer, Commenter или Editor. Изберете Добавяне на съобщение и въведете информацията, която искате получателите да имат.

    Image
    Image
  4. Докоснете иконата за изпращане.

    Image
    Image

Преглед на Google Документи офлайн

Ако знаете, че вашият iPad ще бъде офлайн в даден момент, възползвайте се от функцията на приложението Google Документи, която ви позволява да маркирате документи за достъп, докато сте офлайн.

  1. Отворете документа в приложението Google Документи за iPad. Докоснете иконата menu, за да отворите информационния панел за документа.

    Image
    Image
  2. Включете плъзгача до Налично офлайн. Ще видите потвърждение, което казва: „Файлът вече е наличен офлайн.“

    Image
    Image
  3. Когато сте офлайн, отворете вашето приложение Google Документи и потърсете иконата Налично офлайн на всеки документ, който сте маркирали като наличен.

    Image
    Image

    Отворете документа и го редактирайте както обикновено на вашия iPad. Всички промени, които направите, се синхронизират с вашия акаунт в Google Диск следващия път, когато вашият iPad е онлайн.

Препоръчано: