Как да качвате Word документи в Google Документи

Съдържание:

Как да качвате Word документи в Google Документи
Как да качвате Word документи в Google Документи
Anonim

Какво да знаете

  • Първо отворете Google Drive и изберете Ново > Качване на файл. Отидете до вашия Word файл и щракнете върху Open.
  • След това конвертирайте файла. Изберете документа на Word и след това изберете Редактиране в Google Документи. Изберете Файл > Запазване като Google Документи.
  • За да изтеглите файл от Google Документи, отидете на Файл > Изтегляне и изберете файлов формат. Изберете местоположение и изберете Запазване.

Тази статия обяснява как да качите файл на Microsoft Word в Google Документи, така че да можете да го преглеждате, редактирате и споделяте свободно. Инструкциите се отнасят за Google Документи на работния плот и всяка версия на Microsoft Word, която използва формата.docx.

Как да изпращате Word документи до Google Drive

Google Документи е част от Google Диск, така че първо трябва да качите документите си в Google Диск, преди да можете да ги използвате в Google Документи.

  1. Отворете Google Drive. Ако трябва да влезете, ще бъдете подканени да го направите, преди да продължите.
  2. Изберете Ново.

    Image
    Image
  3. Изберете Качване на файл. За да качите папка, която съдържа няколко документа на Word, изберете вместо това Качване на папка.

    Image
    Image
  4. Навигирайте до файла или папката, които искате да качите, след което изберете Отваряне. Процесът на качване започва автоматично.

Как да конвертирате Word документ в Google Документи

Сега, след като документът е качен в Google Диск, можете да го съхранявате там за целите на архивиране или за споделяне с други. Въпреки това, за да редактирате документа на Word онлайн с Google Документи, преобразувайте го във формат, който Google Документи може да разпознае.

  1. Отворете Google Документи.
  2. Щракнете върху документ на Word, който искате да редактирате.

    Image
    Image
  3. Изберете Редактиране в Google Документи.

    Image
    Image
  4. Етикетът. DOCX до името на документа ви уведомява, че е във формат Microsoft Word.

    Image
    Image
  5. За да конвертирате файла, изберете Файл > Запазване като Google Документи. Новата версия на документа се отваря в отделен прозорец. Вече имате две версии на файла, DOCX файла и новия файл на Google Документи.

    Image
    Image

Как да изтеглите редактиран файл на Google Документи

Когато трябва да изтеглите файл от Google Документи, можете да го направите от страницата за редактиране на документа.

  1. Отворете Google Документи, след което отворете файла, който искате да изтеглите. За да разберете кои документи са файлове на Google Документи и кои все още са документи на Microsoft Word, погледнете файловите разширения. Файловете на Google Документи нямат файлово разширение, така че ако има суфикс DOCX или DOC след името на файла, тогава този файл не е преобразуван във формат Google Документи (което означава, че това не е файлът, който сте редактирали в Google Документи).
  2. Отидете на Файл > Изтегляне и изберете файлов формат от менюто, което се показва. Изберете от формати като DOCX, ODT, RTF, PDF, EPUB и други.

    Image
    Image
  3. Изберете папка, в която да бъде записан документът. Може също да се изтегли директно на вашия компютър, ако сте определили папка за изтегляне за вашия браузър.
  4. Изберете Запазване.

Друг бърз начин за изтегляне на документа на Word от Google Документи на вашия компютър е чрез Google Диск. Щракнете с десния бутон върху файла и изберете Изтегляне. Ако обаче тръгнете по този път, нямате избор на файлов формат. Ще се изтегли автоматично като DOCX файл.

Препоръчано: