Как да поръчате пътуване с Uber от Google Maps

Съдържание:

Как да поръчате пътуване с Uber от Google Maps
Как да поръчате пътуване с Uber от Google Maps
Anonim

Какво да знаете

  • В Google Карти вземете упътвания до адреса и докоснете раздела услуги за споделено пътуване (човекът с куфар).
  • Ако някой ви изпрати адрес във Facebook Messenger, докоснете го, за да видите опциите за споделяне на превози, включително Uber и Lyft.
  • Трябва да влезете в приложението Uber на телефона си, за да резервирате превози чрез Google Maps и Facebook Messenger.

Тази статия обяснява как да резервирате превоз с Uber от приложението Google Maps за Android или iOS. Можете също да резервирате Uber с Facebook Messenger.

Как да поръчате Uber чрез Google Maps

В Google Maps можете да видите опциите за цена и време на Uber заедно с други възможности за избор на транспорт. Влизате в приложението Uber на телефона си, за да резервирате превози чрез Google Maps. Ето как да резервирате превоз с Uber на вашия iPhone или телефон с Android:

  1. В Google Карти потърсете адреса или името на желаната дестинация, след което докоснете Упътвания.
  2. Докоснете раздела услуги за споделено пътуване (човекът с куфар), за да видите изброените опции за пътуване с Uber, евентуално заедно с опции от други услуги като Lyft.

    Image
    Image
  3. За да резервирате Uber, докоснете Заявка под вида пътуване с Uber, който искате. След като заявите превоза, ще видите кога шофьорът го приема, след което можете да видите напредъка на автомобила по пътя към вас и към посочената от вас дестинация.

Google Maps сравнява колко време ще отнемат опциите за транспорт (заедно със сравняването на цените за услугите за споделено пътуване). Пътуването с Lyft или метрото може да бъде по-бързо или по-евтино, например.

Поръчайте Uber чрез Facebook Messenger

Можете също да поръчате пътуване с Uber или Lyft чрез приложението Facebook Messenger. Когато някой ви изпрати адрес в съобщение, докоснете го, за да видите опциите за споделяне на превоз, след което докоснете Uber, за да резервирате превоз. Когато поискате превоз през Facebook Messenger, можете да споделите напредъка си с някого, с когото искате да се срещнете, така че да може да следи пътуването ви.

Ако не виждате налични опции за споделяне на пътуване в Google Maps или Facebook Messenger, уверете се, че използвате най-новите версии, като поддържате приложенията си актуални на iOS или Android.

Препоръчано: