Как се изравнява Google Pay спрямо Samsung Pay и Apple Pay?

Съдържание:

Как се изравнява Google Pay спрямо Samsung Pay и Apple Pay?
Как се изравнява Google Pay спрямо Samsung Pay и Apple Pay?
Anonim

Приложенията за докосване и плащане, в които можете да използвате смартфона си, за да правите покупки в магазина, са преобладаващи и всяко едно работи малко по-различно от останалите. Трите най-известни приложения са Google Pay (по-рано Android Pay), Samsung Pay и Apple Pay. Приложенията работят с по-нови смартфони; Google Pay е за Android, Apple Pay за iPhone и Samsung Pay за Samsung. Всички те съхраняват вашите кредитни и дебитни карти, така че не е нужно да търсите портфейла си; съвместимостта е най-съществената разлика между трите услуги. Как се сравняват? Ето какво трябва да знаете.

Image
Image

Долен ред

Можете да използвате приложението Google Pay, за да плащате в търговски обекти, които използват технологията Mastercard PayPass. (Можете да използвате всяка основна кредитна карта, не само Mastercard.) В регистъра използвате вашия четец на пръстови отпечатъци, за да потвърдите транзакцията и да го поставите близо до безконтактния терминал. Можете също да използвате Google Pay, за да правите покупки в други приложения и да съхранявате своите карти за лоялност. И накрая, можете също да използвате приложение, наречено Google Pay Send, което замени Google Wallet, за да изпращате пари на приятели за споделени разходи. Можете също да зададете напомняния за искане или изпращане на пари, които автоматично се прехвърлят към свързаната ви банкова сметка.

Samsung Pay

Samsung разработи приложение за безконтактно плащане, което работи на техните устройства Galaxy от висок клас. Работи подобно на Google Pay, тъй като можете да потвърдите самоличността си с помощта на четец на пръстови отпечатъци и след това да платите, като поставите телефона си близо до терминала. Можете също да го използвате за покупки в приложението. Голямата разлика обаче е, че Samsung Pay е съвместим и с машини за кредитни карти, базирани на плъзгане, което означава, че можете да го използвате практически навсякъде, където се приемат кредитни карти. Samsung спечели тази функционалност, като придоби LoopPay, компания, която създаде патентована технология, която превръща машините за плъзгане на кредитни карти в безконтактни четци. За потребителите на Samsung това е огромно. Samsung pay използва технологията PayWave на Visa и потребителите могат да извършват онлайн плащания с помощта на Visa Checkout, която съхранява вашите кредитни карти, така че не се налага да въвеждате отново числата и датата на изтичане милиони пъти.

Потребителите също могат да се запишат за Samsung Rewards и да печелят точки чрез покупки за подаръчни карти, устройства Samsung и участие в лотарии, за да спечелят ваканции и други награди. Всеки със Samsung може да се регистрира; Потребителите на Samsung Pay получават достъп до изключителен каталог с награди.

Долен ред

Apple Pay, подобно на Google Pay, използва технологията PayPass, така че има подобна съвместимост на дребно и работи по същия начин; също така ви позволява да съхранявате карти за лоялност. Приложението е предварително инсталирано на всички най-нови iPhone (iPhone 6 и по-нови) и е съвместимо с Apple Watch и по-новите iPad. По очевидни причини не е наличен на устройства с Android, точно както Google Pay не е наличен на iPhone.

Кое приложение за мобилни плащания е най-доброто?

Докато Google, Samsung и Apple са конкуренти в това пространство, щом потребителят избере телефон, това незабавно нокаутира конкуренцията. Samsung има предимство тук, поради широката си съвместимост с машини за кредитни карти, но работи с по-малко телефони от другите два. Google Pay и Apple Pay са много сходни и няма причина да смените операционната система за приложение за мобилно плащане. Накратко, най-доброто мобилно приложение за плащане от тези три зависи изцяло от това кой смартфон притежавате.

Препоръчано: