Как да форматирате USB флаш устройство на Mac

Съдържание:

Как да форматирате USB флаш устройство на Mac
Как да форматирате USB флаш устройство на Mac
Anonim

Какво да знаете

  • Свържете USB устройството, отидете на Disk Utility, изберете устройството и отидете на Erase > Mac OS Extended (Journaled) > Изтриване > Готово.
  • На Mac с множество дялове отидете на Disk Utility > изберете дял > Дял > - > Прилагане > Дял > Готово > разделен диск > Изтриване .

Тази статия обяснява как да форматирате USB устройства за Mac и защо е необходимо.

Как да форматирате флаш устройство на Mac

Форматирането на USB устройство на Mac, преди да започнете да го използвате, изчиства всички данни, съхранени на устройството, и гарантира, че то е настроено с файлова система, която вашият Mac е проектиран да използва. За да форматирате USB флаш устройство, за да работи с вашия Mac, следвайте тези инструкции:

Преди да форматирате вашето USB устройство, не забравяйте да архивирате всички файлове, които се съхраняват на устройството. Форматирането напълно изтрива устройството. Може също да искате да използвате Time Machine, за да архивирате компютъра си, в случай че направите грешка и форматирате грешното устройство.

  1. Свържете USB устройство към вашия Mac.

    Image
    Image
  2. Тя трябва да се покаже на вашия работен плот (в този случай това е иконата, наречена BACKUP).

    Image
    Image
  3. Отворете Disk Utility.

    Image
    Image

    Можете да получите достъп до Disk Utility, като търсите с Spotlight или навигирате до Applications > Utilities> Дискова програма.

  4. Изберете устройството, което искате да форматирате, и щракнете върху Erase (намира се в горната централна част на прозореца.)

    Image
    Image

    Уверете се, че сте избрали правилното устройство по време на тази стъпка. Устройството, което изберете, ще бъде форматирано, така че ако изберете грешното устройство, може да загубите важни данни.

  5. Изберете Mac OS Extended (Journaled) формат. Този формат е създаден специално за Mac и работи както с текущи, така и с по-стари модели.

    Image
    Image

    Ако трябва да прехвърляте големи файлове между вашия Mac и компютър с Windows, изберете формат exFAT. За прехвърляне на по-малки файлове между операционни системи използвайте MS-DOS (FAT) или FAT32.

  6. Щракнете Изтриване.

    Image
    Image
  7. Изчакайте процесът да приключи, след което щракнете върху Готово.

    Image
    Image

Как да форматирате USB устройство на Mac с множество дялове

Когато форматирате USB устройство, което има няколко дяла, ще откриете, че е форматиран само един дял. Другите дялове ще останат точно както са били преди, включително оригиналната им файлова система и всички файлове, които се съхраняват там.

Ако искате да форматирате вашето USB устройство така, че да има един дял, форматиран за използване с вашия Mac, следвайте тези инструкции:

  1. Свържете разделено USB устройство към вашия Mac.

    Image
    Image
  2. Отворете Disk Utility.

    Image
    Image
  3. Изберете дяла, който искате да премахнете, и щракнете върху Дял.

    Image
    Image
  4. Щракнете върху символа - , разположен под кръговата диаграма.

    Image
    Image
  5. Щракнете Приложи.

    Image
    Image
  6. Щракнете върху Дял.

    Image
    Image
  7. Щракнете Готово.

    Image
    Image
  8. Изберете новоразпределеното устройство и щракнете върху Изтриване.

    Image
    Image
  9. Щракнете Изтриване.

    Image
    Image
  10. Щракнете Готово.

    Image
    Image

Защо е необходимо да форматирате USB устройства за Macs

Компютрите Mac и Windows използват различни файлови системи, само някои от които са кръстосано съвместими. В компютърната техника е лесно да се мисли за файлова система като система, която компютърът използва за съхраняване, идентифициране и извличане на файлове. Без файлова система компютърът не би могъл да съхранява нови файлове, а съхранените файлове биха били невъзможни за извличане.

Когато купувате ново USB флаш устройство, SD карта, твърд диск или какъвто и да е носител за съхранение, има голяма вероятност то или да не е форматирано, или да е било форматирано фабрично за използване с компютри с Windows. Някои от тези устройства ще продължат да работят с вашия Mac извън кутията, но е по-добре да форматирате устройството сами, за да използвате специфична за Mac файлова система като Mac OS Extended (Journaled) или формат, който работи на различни платформи като ExFat.

Препоръчано: