Как да настроите „OK Google“на всяко устройство

Съдържание:

Как да настроите „OK Google“на всяко устройство
Как да настроите „OK Google“на всяко устройство
Anonim

Много от устройствата на Google се доставят с вграден Google Assistant и готови за работа направо от кутията. Това важи например за Google Home. Ако обаче искате опцията да използвате OK Google на вашия смартфон или таблет, има някои допълнителни стъпки.

Настройте OK Google на Android

За да видите дали устройството ви с Android е готово да използва Google Assistant, кажете „Hey Google“или „OK Google“или натиснете и задръжте бутона за начало. Изберете Включване, когато видите подканата.

Image
Image

Ако това не работи, имайте предвид какво ви трябва, за да използвате Google Assistant на вашия Android:

  • Android 5.0 или по-нова версия
  • Приложение Google 6.13 или по-нова
  • Услуги на Google Play
  • 1,0 GB памет
  • Устройството е настроено на един от изброените тук езици (английски, немски, испански и други)

ОК, Google работи и когато устройството ви е заключено, но само ако устройството ви има Android 8.0 или по-нова версия.

Ето как да проверите тези изисквания по ред:

  1. Проверете устройството си с Android за актуализация и след това актуализирайте до най-новата версия на Android, ако е остаряла.

  2. Актуализирайте приложението Google до най-новата версия. Проверете текущата му версия, като отворите приложението Google и отидете на Още > Настройки > Относно.

    Image
    Image
  3. Отворете услугите на Google Play в Google Play и изберете Инсталиране, ако го видите.
  4. Активирайте режима за програмисти и след това отидете на Настройки > Система > Разширени >Опции за разработчици > Memory , за да проверите дали имате повече от 1 GB памет.

    Image
    Image
  5. Потвърдете, че вашият телефон или таблет е настроен на език от списъка, споменат по-горе. За да намерите езиковите настройки, докоснете Настройки > Система > Езици и въвеждане > Езици.

    Image
    Image

Настройте OK Google на iPhone или iPad

Устройствата с iOS трябва да имат iOS 10 или по-нова версия и да са настроени на поддържан език. За разлика от устройствата с Android, Google Assistant не е включен на iPhone или iPad, така че трябва да изтеглите мобилното приложение.

  1. Изтеглете Google Assistant.
  2. Влезте с вашия акаунт в Google, когато бъдете помолени.
  3. На страницата на Google Partners изберете Продължи.

    Image
    Image
  4. Докоснете Разрешаване в подканата за изпращане на известия. Откажете, ако не искате да получавате сигнали от Google Assistant.
  5. По желание се регистрирайте, за да получавате актуализации от Google за нови функции, оферти и други неща за Google Assistant, след което изберете Напред.
  6. Когато бъдете попитани за достъп до микрофона, изберете OK. Това е необходимо, ако искате да говорите с Google Assistant.

    Image
    Image

Използване на Google Assistant на iPhone

Използването на OK Google или Hey Google за разговор с Google Assistant не е толкова опростено в iOS, колкото в Android. Приложението Google Assistant за iOS трябва да е отворено и активно (с други думи, това е приложението на екрана, което виждате), за да може да реагира на вашия глас.

Можете обаче да използвате Siri, за да отворите Google Assistant, ако искате донякъде изживяване със свободни ръце, като настроите гласовата команда „Hey Siri, Hey Google.“

С Google Assistant на вашия iPhone можете да помолите устройство Google Home да намери изгубения ви iPhone. Кажете „Hey Google, find my phone“и вашият iPhone ще издаде персонализиран звук, дори ако е в безшумен режим или в режим „Не безпокойте“.

Настройте OK Google на Apple Watch

Вашият Apple Watch може да реагира и на OK Google, а настройката е лесна.

  1. Докоснете екрана, за да събудите часовника, ако дисплеят е затъмнен.
  2. Плъзнете надолу от горната част и изберете Настройки (икона на зъбно колело).
  3. Докоснете Персонализиране.
  4. Включете Откриване на „OK Google“.

Ако Google Assistant не реагира на гласа ви, научете как да го поправите. Ако не използвате функцията OK Google, можете да я изключите.

Препоръчано: