Как да инсталирате Google Chrome на Windows 11

Съдържание:

Как да инсталирате Google Chrome на Windows 11
Как да инсталирате Google Chrome на Windows 11
Anonim

Какво да знаете

  • Windows 11 идва с Edge, който използва същата технология като Chrome.
  • Ако искате Chrome, използвайте Edge, за да отидете до страницата за изтегляне на Google Chrome и щракнете върху Изтегляне на Chrome.
  • Задайте Chrome като браузър по подразбиране: Настройки > Приложения > Приложения по подразбиране > търсене на Chrome и превключете всеки тип файл в това меню към Chrome.

Тази статия обяснява как да инсталирате Google Chrome на Windows 11, включително как да направите Chrome вашия уеб браузър по подразбиране.

Как да изтегля Google Chrome на Windows 11?

Windows 11 идва с предварително инсталиран браузър Edge. Edge е изграден на същата технология като Chrome, така че двата браузъра изглеждат и се чувстват сходно. Ако вместо това искате да използвате Chrome, можете да използвате Edge, за да изтеглите Chrome на вашия компютър.

Ето как да изтеглите Google Chrome на Windows 11:

  1. Щракнете върху иконата Edge в лентата на задачите.

    Image
    Image

    Edge е в лентата на задачите по подразбиране. Ако не го виждате, щракнете върху икона за търсене (лупа), въведете Edge и щракнете върху Microsoft Edgeв резултатите.

  2. В Edge отидете на

    Image
    Image
  3. Щракнете върху Изтегляне на Chrome.

    Image
    Image
  4. Щракнете върху Запазване като.

    Image
    Image
  5. Щракнете Запазване.

    Image
    Image

    Ако предпочитате, можете да щракнете върху алтернативна папка за изтегляне в този прозорец, преди да щракнете върху Запазване.

  6. Изчакайте изтеглянето да приключи, след което щракнете върху Отваряне на файл, ако искате да започнете инсталационния процес.

    Image
    Image

Как да инсталирам Google Chrome на Windows 11?

След като изтеглите Google Chrome, можете да стартирате инсталационния процес веднага след изтеглянето, като щракнете върху бутона Отваряне на файл в Edge или използвайте File Explorer, за да отидете до мястото, където сте изтеглих Chrome.

Ето как да инсталирате Google Chrome на Windows 11:

  1. Ако току-що сте изтеглили Chrome през Windows 11, щракнете върху Отваряне на файл, за да започнете инсталационния процес.

    Image
    Image

    Ако изскачащият прозорец за изтегляне е изчезнал, щракнете върху иконата на менюто три точки в горния десен ъгъл на Edge, след което щракнете върху Изтегляния.

  2. Ако вече не сте отворили Edge, отворете File Explorer, навигирайте до местоположението, където сте изтеглили Chrome, и щракнете два пъти върху иконата ChromeSetup.

    Image
    Image
  3. Ако бъдете подканени от Контрола на потребителските акаунти (UAC), щракнете върху Да. Инсталаторът на Chrome автоматично ще изтегли и инсталира необходимите файлове.

    Image
    Image
  4. Когато приключи, Chrome ще се стартира. Можете да започнете да го използвате веднага, като въведете адрес на уебсайт в URL лентата.

    Image
    Image

    За да конфигурирате браузъра с личните си предпочитания, щракнете върху Първи стъпки, ако никога не сте използвали Chrome, или върху Вход, ако сте Използвал съм Chrome преди и след това следвах подканите.

Как да направя Google Chrome браузър по подразбиране в Windows 11?

Windows 11 ви позволява да зададете персонализиран браузър по подразбиране, но процесът е по-труден, отколкото в предишните версии на Windows. Не можете просто да промените една настройка и трябва индивидуално да зададете Chrome да бъде приложението по подразбиране за всеки тип файл, който уеб браузърът може да отвори.

За основна употреба ще трябва да настроите Chrome да бъде приложението по подразбиране за .htm и .html файлове. За по-разширено използване има повече от дузина файлови типове, които ще трябва да конфигурирате.

Ето как да направите Google Chrome браузър по подразбиране:

  1. Отворете Chrome и щракнете върху Задаване по подразбиране.

    Image
    Image

    Това е пряк път за по-бързо достигане до необходимото меню. Ако това работи, преминете към стъпка 6. Ако не виждате бутона set as default, когато отворите Chrome, преминете към стъпка 2 и влезте в менюто ръчно.

  2. Щракнете с десния бутон върху иконата на Windows в лентата на задачите.

    Image
    Image
  3. Щракнете върху Настройки.

    Image
    Image
  4. Щракнете върху Приложения.

    Image
    Image
  5. Щракнете върху Приложения по подразбиране.

    Image
    Image
  6. Въведете Chrome в полето за търсене задаване на настройки по подразбиране за приложения и щракнете върху Google Chrome в резултатите.

    Image
    Image
  7. Щракнете върху квадратчето под .htm.

    Image
    Image
  8. Изберете Google Chrome и щракнете върху OK.

    Преди това може да е изскачащ прозорец с молба да превключите към Edge. Просто изберете Превключване въпреки това.

    Image
    Image
  9. Щракнете върху квадратчето под .html.

    Image
    Image
  10. Изберете Google Chrome и щракнете върху OK.

    Image
    Image
  11. Chrome вече е браузърът по подразбиране за.htm и.html файлове.

    Ако искате Chrome да бъде браузърът по подразбиране за всичко, повторете стъпки 7-8 за всеки тип файл в този прозорец.

ЧЗВ

    Как да инсталирам Google Chrome на Windows 10?

    За да инсталирате браузъра Google Chrome на Windows 10, отворете уеб браузър, като например Edge, въведете google.com/chrome в лентата за търсене и натиснетеEnter Изберете Изтегляне на Chrome > Приемане и инсталиране > Запазване на файл Навигирайте до инсталатора (вероятно в папката Downloads), щракнете двукратно върху ChromeSetup , изберете Run и следвайте подканите.

    Как да инсталирам Google Chrome на Mac?

    За да инсталирате Google Chrome на Mac, отидете на страницата за изтегляне на Chrome на вашия Mac и щракнете върху Изтегляне на Chrome за Mac Щракнете двукратно върху googlechrome.dmg файл, за да стартирате инсталатора, след което плъзнете иконата на Chrome до иконата на папката с приложения. Щракнете двукратно върху Google Chrome, за да започнете да използвате браузъра.

    Как да инсталирам Google Chrome на Ubuntu?

    Отворете страницата за изтегляне на Chrome и щракнете върху Изтегляне на Chrome Изберете 64-битов.deb файл (за Debian/Ubuntu), след това щракнете върху Приемете и инсталирайте Запазете файла за изтегляне на вашия компютър, щракнете двукратно върху deb файла, за да отворите софтуерния център на Ubuntu, след което щракнете върхуИнсталиране

Препоръчано: