Как да инсталирате Google Play на Kindle Fire

Съдържание:

Как да инсталирате Google Play на Kindle Fire
Как да инсталирате Google Play на Kindle Fire
Anonim

Какво да знаете

  • Определете операционната система Kindle Fire в Настройки > Опции на устройството > Системни актуализации.
  • Изтеглете четири APK файла на вашия Kindle.
  • Отворете приложението Документи. Отидете на Local Storage > Downloads, за да инсталирате APK файловете. Докоснете иконата на приложението Google Play.

Тази статия обяснява как да инсталирате Google Play на Kindle Fire. Ако вашият таблет има Fire OS 5.3.1.1 или по-нова версия, можете да инсталирате Google Play без руутване на вашия таблет Fire. Просто трябва да изтеглите и инсталирате някои APK файлове. Предоставена е също информация за това как да руутнете по-стар Kindle, за да инсталирате Google Play.

Как да инсталирате Google Play на Kindle Fire

За да видите коя версия на Fire OS използвате, отидете на Настройки > Опции на устройството > Система Актуализации. След това:

Инсталирането на приложения извън магазина на Amazon може да изложи вашето устройство на вируси и зловреден софтуер. Помислете за изтегляне на приложение за сигурност, като Malwarebytes Anti-Malware, преди да започнете.

  1. На вашия таблет Fire отидете на Настройки > Сигурност и поверителност. Докоснете Приложения от неизвестни източници, за да го активирате.

    Image
    Image
  2. Отворете уеб браузъра на вашия Kindle и изтеглете следните файлове на вашия таблет:

    • Google Account Manager APK
    • Google Services Framework APK
    • Услуги на Google Play APK11.5.0.9(230). Ако имате 2017 Fire HD 8, вместо това изтеглете Google Play Services APK11.5.0.9(240).
    • Google Play Store APK
  3. На всяка страница превъртете надолу и докоснете Изтегляне на APK. Ако се появи предупреждение за сигурност, докоснете OK, за да започнете изтеглянето.

    Image
    Image
  4. След като имате четирите необходими файла, затворете браузъра и отворете приложението Docs на началния екран.
  5. Отидете на Local Storage > Изтегляния.
  6. Докоснете APK файловете, за да ги инсталирате в следния ред:

    1. Google Account Manager APK
    2. Google Services Framework APK
    3. APK за услуги на Google Play
    4. Google Play Store APK

    Трябва да инсталирате APK файловете в посочения ред, за да може Google Play да се инсталира правилно.

  7. Докоснете иконата на приложението Google Play на началния екран, за да отворите магазина на Google Play.

Долен ред

Когато стартирате Google Play за първи път, ще бъдете подканени да влезете с вашия акаунт в Google. Може да се наложи да изчакате няколко минути за инсталиране на актуализации, преди приложението да заработи правилно, а някои приложения може да изискват допълнителни актуализации. В крайна сметка трябва да можете да търсите и изтегляте приложения точно както бихте направили на обикновено устройство с Android.

Как да инсталирате Google Play на по-стар Kindle Fire

Ако притежавате по-стар таблет на Amazon или ако стъпките по-горе не работят за вас, тогава трябва да руутнете вашето устройство, преди да можете да инсталирате Google Play. За да направите това, имате нужда от компютър с Windows и USB кабел като този, включен в таблета ви. Тъй като Fire OS е модифицирана версия на Android OS, стъпките за руутване на таблет Fire са основно същите като руутване на устройство с Android.

Рутването на вашия таблет Fire анулира гаранцията. Внимателно обмислете предимствата и недостатъците на руутването на вашето мобилно устройство.

  1. На вашия Kindle Fire отидете на Настройки > Опции на устройството.
  2. Докоснете полето Сериен номер неколкократно, докато Опции за разработчици се покаже директно под него.
  3. Докоснете Опции за разработчици.
  4. Докоснете Активиране на ADB. В изскачащия екран изберете Активиране, за да активирате Android Debug Bridge (ADB). Може да получите предупреждение за сигурност; игнорирайте го, за да продължите.

    Image
    Image
  5. Свържете вашия Kindle Fire към вашия компютър. Вашият компютър трябва да открие вашето устройство и да изтегли необходимите драйвери.

    Ако компютърът ви не открие автоматично вашия Kindle Fire, инсталирайте USB драйверите и Android Debug Bridge ръчно, като следвате стъпките, описани в документите за разработчици на Kindle Fire.

  6. Докоснете OK, за да разрешите USB отстраняване на грешки. Ако тази опция не се появи автоматично, трябва да инсталирате подходящите драйвери ръчно, преди да можете да продължите.

    Image
    Image
  7. Отворете браузъра на компютъра си и изтеглете инсталационното приложение за Google Play:

    • Ако вашият таблет работи с Fire OS 5.3.0 или по-стара, изтеглете Amazon-Fire-5th-Gen-SuperTool-old.zip.
    • Ако вашият таблет работи с Fire OS 5.3.1 или по-нова версия, изтеглете Amazon-Fire-5th-Gen-Install-Play-Store.zip.
  8. Разархивирайте.zip файла и щракнете двукратно върху 1-Install-Play-Store.bat, за да го отворите.

  9. Въведете 2 и натиснете Enter, за да инсталирате инструмента Google Play Store на вашия Kindle Fire. Този процес може да отнеме няколко минути. Ще видите съобщение в прозореца, когато е готово.

    Image
    Image
  10. Рестартирайте таблета си, като го изключите и включите. Ако успеете, преките пътища към Play Store и Google Settings трябва да са на началния ви екран.

ЧЗВ

    Как се нулира Kindle Fire?

    За да нулирате своя таблет Fire, отидете на Настройки > Опции на устройството > Нулиране до фабричните настройки> Нулиране.

    Как се изтриват книги от Kindle Fire?

    За да изтриете книга, отидете на Вашата библиотека на началния екран на Kindle. Натиснете и задръжте книгата, която искате да премахнете, и изберете Премахване от устройството.

    Как се прави екранна снимка на Kindle Fire?

    За да направите екранна снимка, натиснете и задръжте бутоните Захранване и Намаляване на звука едновременно за секунда. Екранната снимка ще бъде автоматично запазена във вътрешната памет на вашето устройство.

Препоръчано: