Как да направите Google Карти по подразбиране на iPhone

Съдържание:

Как да направите Google Карти по подразбиране на iPhone
Как да направите Google Карти по подразбиране на iPhone
Anonim

Какво да знаете

  • Не е възможно да изберете приложение за карта по подразбиране от настройките на вашия iPhone.
  • Настройте вашия уеб браузър по подразбиране на Chrome от Настройки, като докоснете Chrome > Приложение за браузър по подразбиране> Chrome.

Google Maps е най-широко използваното приложение за карти в САЩ, но потребителите на iPhone трябва да използват Apple Maps по подразбиране. Ако предпочитате да използвате Google Карти като приложение за карти по подразбиране на вашия iPhone, трябва да сте готови да направите някои жертви.

Долен ред

За съжаление, няма начин да изберете приложение за карта по подразбиране на iPhone. Въпреки че можете да промените други приложения по подразбиране на iPhone, като например предпочитания от вас уеб браузър, Apple в момента не предлага тази функция за приложения за карти на iOS, включително Google Maps.

Как да направя Google Карти по подразбиране в iOS 14?

Освен ако не желаете да направите джейлбрейк на вашия iPhone, което не е препоръчително и противоречи на условията на услугата за iPhone, единственият начин да симулирате превръщането на Google Maps в приложение за карти по подразбиране в iOS 14 е като използвате други Google приложения като ваши приложения по подразбиране (ако още не ги използвате).

Приложенията на Google са проектирани да работят едно с друго, така че те предлагат голяма гъвкавост при използването на Google Карти като предпочитано приложение за карти. Двете най-подходящи приложения за използване биха били Chrome като уеб браузър по подразбиране и Gmail като програма за електронна поща по подразбиране.

Как да зададете Chrome като уеб браузър по подразбиране, за да използвате Google Карти

Когато докоснете адреса на местоположение в Chrome, ще можете да го видите в Google Карти.

  1. Отворете Настройки.
  2. Превъртете надолу през списъка си с приложения и докоснете Chrome.

    Съвет

    Изтеглете Chrome за iOS, ако все още го нямате.

  3. Докоснете Приложение за браузър по подразбиране.
  4. Докоснете Chrome.

    Image
    Image
  5. Сега всеки път, когато докоснете адрес в Chrome, за да видите местоположението му, ще бъдете попитани дали искате да го видите в Apple Maps или Google Maps.

Как да зададете Gmail като приложение за електронна поща по подразбиране, за да използвате Google Карти

Трябва да използвате Gmail като приложение за имейл по подразбиране, ако искате да можете да отваряте адресите на местоположения, които получавате по имейл в Google Карти.

  1. Отворете Настройки.
  2. Превъртете надолу през списъка си с приложения и докоснете Gmail.

    Съвет

    Изтеглете Gmail за iOS, ако все още го нямате.

  3. Докоснете Приложение за поща по подразбиране.
  4. Докоснете Gmail.

    Image
    Image
  5. Излезте от настройките и отворете Gmail.
  6. Докоснете иконата menu в горния ляв ъгъл на лентата за търсене.
  7. Превъртете надолу до дъното на менюто и докоснете Настройки.
  8. Докоснете Приложения по подразбиране.
  9. Под Навигиране от вашето местоположение докоснете Google Карти, след това под Навигиране между местоположения докоснете отново Google Карти.

    Image
    Image
  10. Сега всеки път, когато докоснете адрес от съобщение в Gmail, ще бъдете попитани дали искате да го видите в Apple Maps или Google Maps.

ЧЗВ

    Как да накарам Google Maps Timeline да работи на iPhone по подразбиране?

    За да запазите историята на местоположенията на вашия iPhone с Google Maps Timeline, докоснете иконата на вашия профил > Настройки > Лично съдържание >Настройки за местоположение > Услугите за местоположение са включени След това активирайте историята на местоположенията от контролите за активност на вашия акаунт в Google. След това вижте историята си в приложението Google Maps на вашия iPhone от снимката на вашия профил > Вашата хронология

    Как да направя Google Карти по подразбиране на iPhone с iOS 10?

    За съжаление, можете да промените приложенията за поща и браузър по подразбиране само на iOS 14 и по-нова версия. Можете да направите Gmail приложението за поща по подразбиране на вашия iPhone от настройките на приложението Gmail или да изберете от множество други опции като Hey или Spark. Можете също така да изберете DuckDuckGo, Firefox, Chrome или Microsoft Edge вместо Safari като ваш браузър.

Препоръчано: