Как да рисувате в Google Maps

Съдържание:

Как да рисувате в Google Maps
Как да рисувате в Google Maps
Anonim

Какво да знаете

  • Моите карти в браузър: Начертайте точките > Начертайте линия > Добавяне на маршрут за шофиране. Използвайте мишката, за да начертаете маршрут.
  • Маркиране на текущо местоположение: Създаване на карта; въведете адреса си в лентата за търсене.
  • Приложението My Maps за Android вече не е налично; можете обаче да използвате My Maps в мобилен браузър на вашето устройство.

Това ръководство ще ви покаже как да рисувате в Google Maps с помощта на инструмента My Maps на Google, който е достъпен чрез настолни и мобилни браузъри. My Maps ви позволява да създавате карти с персонализирана информация, персонализирана според вашите нужди.

Как да създадете маршрут с Моите карти

Използвайте базирания на браузър инструмент Google My Maps, за да начертаете персонализиран маршрут.

  1. Отидете в Моите карти в браузъра си и влезте в акаунта си в Google, ако още не сте влезли.
  2. Щракнете върху +СЪЗДАВАНЕ НА НОВА КАРТА в горния ляв ъгъл, за да започнете. (Можете също да изберете съществуваща карта, ако вече сте направили такава.)

    Image
    Image
  3. За да започнете, въведете местоположение в полето за търсене и натиснете Enter или Return на клавиатурата. Изберете Карта без име, за да наименувате вашата карта във всяка точка.

    Image
    Image
  4. В полето с инструменти за карти в горния ляв ъгъл изберете Добавяне на слой.

    Image
    Image
  5. Изберете Слой без име и наименувайте слоя Маркери. Изберете Запазване.

    Image
    Image
  6. Изберете Добавяне на маркер и поставете маркера в началната точка на вашия маршрут.

    Image
    Image
  7. В полето Първа точка въведете име за вашата начална точка и изберете Запазване.

    Image
    Image
  8. Изберете инструмента Начертайте линия.

    Image
    Image
  9. Изберете Добавяне на маршрут за шофиране.

    Image
    Image
  10. Щракнете върху началната си точка, за да започнете да чертаете маршрута, и след това щракнете двукратно върху крайната точка, за да спрете да рисувате. My Maps ще създаде вашия маршрут. (Автоматично ще се появи нов движещ слой.)

    Image
    Image
  11. Можете да добавяте линии и форми, за да персонализирате допълнително вашата карта. Щракнете върху Начертайте линия и изберете Добавяне на линия или форма.

    Image
    Image
  12. Използвайте инструмента, за да рисувате линии, за да обозначите пътеки, които не се виждат в Google Карти, или да рисувате фигури, за да подчертаете конкретна част. Веднъж създаден, можете да добавите бележка към линията или фигурата. Изберете Запазване.

    Image
    Image

Бележка

Вашата карта се записва автоматично във вашия Google Диск, така че няма нужда да я запазвате ръчно.

Долен ред

Отидете в Google My Maps в уеб браузър и създайте нова карта. След това въведете адреса си в лентата за търсене в горната част на страницата. My Maps ще постави зелен маркер над вашето местоположение.

Какво се случи с Google My Maps за Android?

През 2021 г. Google премахна приложението Google My Maps за Android от Google Play Store. Все още можете да използвате Google My Maps в мобилен браузър, като отворите mymaps.google.com.

Всички карти, които сте създали с приложението My Maps за Android, все още са достъпни. За да ги намерите, отворете приложението Google Maps и изберете Saved. Друга възможност е да отидете на mymaps.google.com за достъп до тях.

Моите карти никога не са били налични на iOS. Можете обаче да получите достъп до My Maps през мобилен браузър на вашето iOS устройство.

ЧЗВ

    Можете ли да начертаете радиус в Google Карти?

    Google Maps не поддържа функция за радиус. Можете обаче да използвате инструмент на трета страна. Например, ако отидете на инструмента Draw a Circle от Map Developers, можете да създадете кръг на карта на Google, като използвате точка и радиус.

    Можете ли да начертаете мрежа в Google Карти?

    Не е възможно да покажете линиите за географска ширина и дължина в Google Maps, но можете да направите това в Google Earth. В уеб браузър или в приложението Google Earth отидете на Settings > Map Style > Enable Gridlines.

Препоръчано: