Използване на Airport Express и AirPlay със Sonos

Съдържание:

Използване на Airport Express и AirPlay със Sonos
Използване на Airport Express и AirPlay със Sonos
Anonim

Sonos е популярна музикална платформа, която позволява на потребителите да предават музика безжично в целия дом чрез Wi-Fi. Това прави слушането на музика много удобно.

Image
Image

Sonos може да се използва с Airplay

Въпреки че Sonos е практична опция за възпроизвеждане на музика в цялата къща, това е затворена система. Работи с безжични високоговорители и компоненти с марка Sonos, но не е съвместим с други безжични опции за много стаи като MusicCast, HEOS, Play-Fi или директно поточно предаване през Bluetooth.

Избрани продукти на Sonos работят с Google Home.

Извън кутията Sonos не е съвместим с Apple AirPlay. Въпреки това, има начин, по който феновете на Apple iTunes/Music могат да предават поточно музикално съдържание и библиотеки из къщата с помощта на системата Sonos. Това става чрез Apple Airport Express като мост между AirPlay и Sonos.

Apple прекрати производството на Apple Airport Express през април 2018 г., но може да се предлага нов от оставащите наличности, както и обновен или използван чрез избрани онлайн и физически търговци на дребно, а много от тях все още се използват. Алтернатива за замяна (AirPlay 2), която не изисква използването на Airport Express с избрани продукти на Sonos, се обсъжда в края на тази статия.

Image
Image

Настройване на Apple AirPort Express за работа със Sonos

В допълнение към Airport Express се нуждаете от безжичен високоговорител Sonos Play:5, Sonos CONNECT или CONNECT: AMP. Ето стъпките, за да накарате Apple Airplay да работи с тези продукти на Sonos.

  1. Свържете Airport Express към AC захранване.
  2. Настройте Apple Airport Express, преди да продължите.
  3. Свържете аналоговите аудио изходи от Airport Express към Sonos Play:5, като използвате 3,5 mm стерео аудио кабел, или Sonos CONNECT или CONNECT: AMP, като използвате 3,5 mm към RCA стерео аудио адаптерен кабел.
  4. След като AirPort Express е настроен и физически свързан със съвместим продукт на Sonos, инсталирайте приложението Sonos на MAC, компютър или друго устройство за управление на Sonos.
  5. Отидете в менюто за предпочитания на Sonos и изберете Настройки на стаята.
  6. В настройките на стаята изберете стаята, където Airport Express е свързан с определения от вас продукт Sonos.

  7. На реда Line-In Source Name изберете Apply AirPlay Device.
  8. На реда Line-In Source Level изберете Level 4 (AirPlay).
  9. На реда, който казва Autoplay Room, изберете стаята, в която искате автоматично да стартира възпроизвеждането на Apple Airplay, когато тази опция е избрана.

След като изпълните горните стъпки, можете да направите следното:

  • Изберете line-in от вашето музикално меню и изберете стаята, където Apple Airport Express е свързан към устройство Sonos, за да започнете да възпроизвеждате музика.
  • Използвайки вашето iOS устройство, отидете в Центъра за управление, след това докоснете AirPlay и изберете Apple Airport Express.

Какво можете и какво не можете да правите

Използвайки Apple Airport Express като мост, можете да предавате поточно музика, съхранена или достъпна на всяко устройство, съвместимо с iOS, през безжична домашна аудио система Sonos.

Airport Express трябва да бъде свързан само с един съвместим продукт на Sonos в системата – мрежата на Sonos се грижи за останалото. Ако имате продукти на Sonos в няколко стаи, можете да предавате една и съща музика към някои или към всички.

Не можете да използвате AirPlay за изпращане на различни музикални селекции до различни стаи, но Apple AirPlay може да се използва за изпращане на една селекция до една или повече стаи. Ще е необходим достъп до друга услуга за стрийминг, за да изпратите различна музикална селекция до една или повече оставащи стаи.

Консултирайте се с поддръжката на Sonos за всякакви допълнителни въпроси, които имате относно настройката, отстраняването на неизправности или оптимизирането на Sonos и Airport Express, тъй като различните потребители може да срещнат различни проблеми.

В допълнение към използването на AirPlay със Sonos чрез Airport Express, ако имате Sonos PlayBar, включен във вашата настройка на Sonos, можете също да интегрирате Apple TV медиен стриймър в микса. Това е не само страхотно за достъп до поточно аудио и видео за вашия телевизор и PlayBar, но можете също да използвате устройството Apple TV за поточно предаване на музика през вашата система Sonos.

Как AirPlay 2 променя нещата между Apple и Sonos

С преустановяването на Airport Express (въпреки че много все още се използват) и въвеждането на AirPlay 2, Sonos се адаптира чрез включване на поддръжка за AirPlay 2 с директен достъп в Sonos One (2-ро поколение), Beam, Playbase, Play:5 (2-ро поколение) и продукти на Sonos Amp. Това означава, че вече не е необходимо да свързвате Airport Express към тези системи от високоговорители, за да получите достъп до музикална библиотека, базирана на Airplay.

Въпреки че други продукти на Sonos изискват връзка с Airport Express, ако тези продукти са сдвоени със Sonos One, Beam, Playbase и Play:5, работещи с AirPlay 2 съдържание, те могат да получават музикално съдържание без необходимост от Летищен експрес.

Препоръчано: