Как да свържете Google Home с високоговорители Sonos

Съдържание:

Как да свържете Google Home с високоговорители Sonos
Как да свържете Google Home с високоговорители Sonos
Anonim

Какво да знаете

  • Добавете Google Assistant директно към Sonos One или Beam, за да го използвате като устройство Google Home.
  • В приложението Sonos докоснете Още > Гласови услуги > Google Assistant > Добавяне към Sonos. Изберете високоговорител и изберете Добавяне на Google Assistant.
  • Select Отидете на приложението Google Assistant, докоснете Next и добавете информацията за акаунта си в Sonos, за да свържете Google Assistant към вашето устройство.

Тази статия обяснява как да свържете Google Home и Google Assistant с високоговорители Sonos, за да подобрите музикалната си система за няколко стаи. Включваме инструкции за добавяне на Google Assistant директно към Sonos One или Beam, за да го използвате като устройство Google Home, както и за настройване на Google Assistant с други високоговорители и продукти на Sonos.

Как да настроите своя високоговорител или устройство Sonos

Преди да се свържете с Google Assistant или Google Home, трябва да се уверите, че вашето устройство Sonos е готово и работи с най-новата актуализация. Ще ви е необходима и интернет връзка с Wi-Fi рутер.

  1. Изтеглете приложението Sonos на телефон, таблет или компютър. Приложението Sonos е достъпно от Google Play или Amazon (Android) и от Apple App Store (iOS).
  2. Отворете приложението Sonos и докоснете Настройка на нова система или Добавяне на високоговорители.

    Image
    Image
  3. Ако имате възможност за избор между настройка Standard или Boost, изберете Standard.

    Възможно е да има ситуации, при които е необходима настройка на безжичен разширител Boost.

  4. Включете Sonos в източник на захранване и докоснете Продължи. След това изберете високоговорителя или устройството от менюто и докоснете Настройка на този високоговорител.

    Image
    Image
  5. Изчакайте, докато видите мигаща зелена светлина на устройството и след това докоснете Продължи. Натиснете бутоните, илюстрирани на екрана на вашето устройство Sonos.

    Image
    Image
  6. Изчакайте потвърждение, че високоговорителят е добавен към вашата настройка. Ще бъдете подканени да добавите друг високоговорител, но ако не е необходимо, изберете Not Now и се показва окончателната страница за завършена настройка.
  7. Изберете Готово в горния десен ъгъл на страницата Setup Complete. Sonos е готов да възпроизвежда музика чрез приложението Sonos.

    Image
    Image

Как да добавите Google Assistant към Sonos One и Beam

Ако добавите Google Assistant към Sonos One или Beam, можете да използвате и двете като Google Home устройство. Не се нуждаете от отделен интелигентен високоговорител Google Home, за да контролирате възпроизвеждането на музика или други умни домашни устройства.

Ето как да добавите Google Assistant директно към Sonos One или Sonos Beam.

  1. Отворете приложението Sonos на вашия смартфон.

    Image
    Image
  2. Избор Още > Гласови услуги. Докоснете Google Assistant на следващия екран.

    Image
    Image
  3. Select Добавяне към Sonos на екрана на Google Assistant. След това ще видите списък със съвместими високоговорители по местоположение. Изберете високоговорител и след това изберете Добавяне на Google Assistant.

    Image
    Image
  4. Select Отидете на приложението Google Assistant. Когато бъдете подканени, докоснете Напред и добавете информацията за акаунта си в Sonos, за да свържете Google Assistant към вашето устройство Sonos.

    Image
    Image

Google Асистент открива вашия Sonos One или Beam, иска разрешение за достъп и управление до него, пита в коя стая е и добавя музикалните услуги, които искате да използвате.

Ако имате няколко високоговорителя Sonos One или Sonos One и Sonos Beam, трябва да настроите всеки един поотделно. За всеки избран Sonos One или Beam ще преминете през същите стъпки, за да добавите Google Assistant. От вас се иска:

  • Назовете стаята, в която се използва устройството
  • Предоставете вашия адрес за услуги, базирани на местоположение
  • Добавете музикални услуги и изберете вашата музикална услуга по подразбиране
  • Уверете се, че музикалните услуги, които сте добавили в Google Assistant, са добавени в приложението Sonos.

Можете да свържете един Sonos One или Beam с Alexa и друг с Google Assistant.

Sonos може да не поддържа всички функции на Google Home

Можете да използвате Sonos One или Beam, за да контролирате както възпроизвеждането на музика, така и интелигентните домашни устройства по подобен начин като Google Home устройство. Това включва:

  • Настройване на аларми
  • Управление на термостати и осветление
  • Отговаряне на въпроси
  • Възпроизвеждане на съдържание на телевизора чрез Chromecast или chromecast аудио или възпроизвеждане на съдържание на телевизор с вграден Chromecast. Sonos Beam също може да включва и изключва телевизора.

Има обаче някои ограничения:

  • Sonos One/Beam с включен Google Assistant не поддържа гласови команди от множество потребители. Освен това, за разлика от Google Home, персонализирани отговори за множество потребители не са възможни. Очаква се Sonos и Google да активират гласово съпоставяне в бъдеще.
  • Не можете да извършвате телефонни обаждания, да изпращате текстови съобщения или да правите покупки с Google Assistant чрез Sonos One или Beam.

Как да настроите Google Assistant с други високоговорители и продукти Sonos

Използвайки устройство с активиран Google Home (включително Sonos One и Beam след инсталиране на Google Assistant), можете да контролирате възпроизвеждането на музика на други високоговорители и продукти на Sonos (като Play:1 или Play:5), които не можете да инсталирате Google Assistant директно в.

Това означава, че устройство Google Home може да управлява всички разширени функции за интелигентен контрол на дома, но можете също да му кажете да възпроизвежда музика през другите ви високоговорители и продукти Sonos.

  1. Отворете приложението Sonos на мобилното си устройство.

    Image
    Image
  2. Изберете Още > Гласови услуги > Изберете Google Assistant.

    Image
    Image
  3. Отворете приложението Google Assistant и изберете Добавяне към Sonos. Докоснете Продължи и въведете информацията за акаунта си в Sonos.

    Image
    Image

    Получавате съобщение, че Google Assistant е готов да работи със Sonos.

  4. Свържете всички налични музикални услуги, поддържани от Google Assistant, със Sonos, изброени по-горе, и изберете услуга по подразбиране за възпроизвеждане на музика.

Google Асистент, Sonos и IFTTT

Друг начин, по който можете да свържете устройствата Google Assistant и Sonos заедно за избрани функции, е чрез IFTTT (If This Then That).

IFTTT позволява създаването на уникални команди, но ако имате Sonos One/Beam или Google Home Device, вие получавате по-изчерпателно изживяване за контрол, отколкото да преминавате на части през IFTTT.

Ако вече имате Google Assistant/Google Home, свързан със Sonos чрез предишни методи, можете да добавите допълнителни IFTTT команди отгоре.

  1. Използвайки компютър или мобилно устройство, създайте IFTTT акаунт. Отворете приложението IFTTT и изберете Google Assistant и Sonos от категорията услуги.

    Image
    Image
  2. Получавате подкана да разрешите на IFTTT да работи с продуктите на Google Assistant и Sonos за избраните от вас команди. Изберете Добре.
  3. Продължете през всяка категория и изберете някои команди за Google Assistant, които управляват устройство Sonos. Примерите включват:

    • Задайте силата на звука между 1 и 10
    • Задайте силата на звука между 1 и 100
    • Поставяне на Sonos на пауза
    • Възобновяване на Sonos
    • Пуснете любимо на Sonos

    За да използвате командите IFTTT, отидете на бутона Вкл./Изкл. и щракнете върху него, за да кажете Вкл., след което прегледайте, за да добавите допълнителни подкани.

    Image
    Image

    Не можете да използвате едновременно командите за обем 1-10 и 1-100, тъй като те са в конфликт една с друга. Ако включите и двете, само едната ще работи, най-вероятно скалата 1-100.

    Ако не виждате команда, която искате да използвате, можете да създадете нова команда "аплет", като следвате инструкциите, предоставени от IFTTT.

Музикални услуги, поддържани от Google Assistant и Sonos

  • Pandora (само за САЩ)
  • Spotify (само платена услуга)
  • YouTube Музика
  • Deezer (Платена услуга само в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Франция, Италия, Австралия и Германия)

Можете също да възпроизвеждате музика от следните услуги, въпреки че те не са посочени в приложението Google Assistant.

  • iHeartRadio
  • Настройте радио
  • TIDAL

Sonos поддържа различни команди за управление на музиката на Google Assistant.

Предимства от свързването на Sonos с Google Assistant

Високоговорителят или звуковата система Sonos определя как Google Assistant или Google Home могат да се използват с тях. Sonos поддържа два типа управление на Google Assistant.

  • Добавянето на Google Assistant директно към Sonos One или Sonos Beam ефективно превръща тези модули в устройства на Google Home. Те не само възпроизвеждат и управляват музика, но и други умни домашни устройства, с някои ограничения.
  • Можете да използвате Google Assistant чрез Google Home (и други брандирани интелигентни високоговорители и интелигентни дисплеи с Google Home), Sonos One или Beam, за да контролирате възпроизвеждането на музика на други високоговорители Sonos, като Play:1 и Игра: 5. Това не превръща високоговорителите в устройство Google Home, но позволява на устройството Google Home да контролира възпроизвеждането на музика на тях.

Google Асистент или Alexa?

Sonos предоставя опция за гласов контрол на Google Assistant или Alexa, което ви позволява да използвате този, който работи най-добре за вас.

Alexa и Google Assistant следят какво се възпроизвежда на високоговорителите Sonos, независимо дали Alexa или Google Assistant е използван за стартиране на възпроизвеждане на музика. Това означава, че можете да стартирате песен с помощта на Alexa и да я спрете с помощта на Google Assistant или обратното, при условие че имате както устройство тип Google Home, така и Amazon Echo, две Sonos One или Sonos One и Sonos Beam в рамките на вашата мрежа използвайки всеки асистент.

Препоръчано: