Настройки на Gmail Exchange ActiveSync

Съдържание:

Настройки на Gmail Exchange ActiveSync
Настройки на Gmail Exchange ActiveSync
Anonim

Настройките на сървъра на Gmail Exchange ActiveSync имат достъп до входящи съобщения и онлайн папки в имейл програма с активиран Exchange. Това е вярно, независимо дали имейл клиентът е на телефон, таблет или друго устройство. Веднъж активиран, Gmail използва технологията Microsoft Exchange и протокола ActiveSync, за да формира това, което се нарича Google Sync, за да поддържа вашите имейли, събития в календара и контакти в синхрон между вашия онлайн акаунт и устройство.

Image
Image

Само потребители на Google Apps for Business, Government и Education могат да настроят нова връзка с Google Sync, която използва Exchange ActiveSync.

Настройки на Gmail Exchange ActiveSync

Настройките на Gmail Exchange ActiveSync са:

  • Адрес на сървъра на Gmail Exchange ActiveSync: m.google.com
  • Gmail Exchange ActiveSync домейн: google
  • Gmail Exchange ActiveSync потребителско име: Вашият пълен имейл адрес (например [email protected])
  • Gmail Exchange ActiveSync парола: Вашата Gmail парола
  • Gmail Exchange ActiveSync изисква TLS/SSL: да

Ако тези настройки на сървъра не работят за личния ви акаунт в Gmail или безплатния акаунт в Google Apps, това е защото Google не позволява на лични и безплатни потребители да създават нови акаунти с Exchange ActiveSync. Само съществуващите връзки на Google Sync EAS могат да използват тези настройки. С CardDAV обаче може да се получи подобен достъп чрез IMAP, CalDAV и CardDAV.

Долен ред

Използвайки ActiveSync, можете да получавате нови имейл съобщения в реално време, както и информация от календара, контакти и задачи, при условие че вашият акаунт има достъп до Exchange ActiveSync.

Повече помощ при използването на Gmail Exchange ActiveSync

iPhone и други потребители на iOS, които искат да настроят акаунт в Gmail чрез Exchange, трябва да се свържат с администратора си за подробности как трябва да се използват настройките. Например, ако вашият професионален акаунт в Google Workspace (по-рано G Guite) е конфигуриран да се синхронизира автоматично, след като влезете в приложение на Google, влизането с приложението Google Device Policy трябва да е достатъчно, за да синхронизирате данните си.

Потребителите на безплатен Gmail имат достъп до Gmail от мобилно устройство чрез POP3 или IMAP. За да изпратите поща през Gmail, използвайте SMTP.

Добавяне на акаунт към устройство

За да добавите нов имейл акаунт към устройството, изберете Exchange от списъка с нови акаунти (не Google,Gmail, Друго или всяка друга опция), след което въведете информацията за настройките на Gmail Exchange ActiveSync. Оттам изберете какво да синхронизирате, например имейли, контакти и събития в календара.

Ако съобщението Невалидна парола се появи на iOS, отключете акаунта си в Google, като разрешите CAPTCHA. Ако изтритите имейли се архивират вместо изтрити, отидете в настройките на Google Sync и включете Активирайте „Изтриване на имейл като кошче“за това устройство.

Може да отнеме един ден за синхронизиране на информацията ви, ако наскоро сте се регистрирали за професионален или корпоративен акаунт в Google Workspace (бивш G Suite). Отворете приложение на Google като Mail, Contacts или Calendar, за да принудите синхронизиране.

Препоръчано: