Как да изключите Google Assistant

Съдържание:

Как да изключите Google Assistant
Как да изключите Google Assistant
Anonim

Какво да знаете

  • Android: Настройки > Google > Услуги за акаунти > Търсене, Асистент и глас > Google Асистент. Докоснете Phone. Изключете Google Assistant.
  • iOS: Отидете на Настройки > Google Assistant > Микрофон и плъзнете превключвателя на Изкл..

Тази статия обяснява как да деактивирате Google Assistant, известен също като OK Google, на вашия телефон с Android или iOS. Той също така обяснява как да деактивирате Google Assistant на смарт часовник. Инструкциите в тази статия се отнасят за Android версия 10 и по-нова и за iOS 14 до iOS 11.

Изключете OK Google на телефон с Android

Ако искате да изключите OK Google на вашия смартфон или таблет, следвайте стъпките по-долу:

  1. Отворете приложението Настройки на телефона си.
  2. Изберете Google > Услуги за акаунти > Търсене, асистент и глас.йени

    Image
    Image
  3. Докоснете Google Assistant. Изберете раздела Асистент и след това превъртете надолу до раздела Асистентски устройства и докоснете Телефон.
  4. Докоснете плъзгача Google Assistant, за да го изключите.

    Image
    Image

Изключете OK Google на смарт часовник с Android

За да изключите Google Assistant на вашия Android Watch, докоснете Settings иконата на зъбчатка и изберете Personalization. Оттам превключете OK Google Detection на изключено.

Изключете OK Google на iOS

Ако използвате приложението Google Assistant на устройство с iOS, накарайте го да спре да слуша вашите устни команди, като изключите микрофона. Отидете на Настройки > Google Assistant > Микрофон и плъзнете превключвателя на Изключено.

Този метод не деактивира напълно Google Assistant. Все още можете да въвеждате вашите заявки.

Друг начин да изключите OK Google на iOS е да изтриете приложението. Това работи по същия начин, както за всяко друго приложение за iOS. Натиснете иконата на приложението на началния екран, изчакайте да започне да мърда и след това докоснете X в ъгъла или натиснете и изберете Премахване на приложение, в зависимост от вашата версия на iOS.

Препоръчано: