Как да проследите iPhone от телефон с Android

Съдържание:

Как да проследите iPhone от телефон с Android
Как да проследите iPhone от телефон с Android
Anonim

Какво да знаете

  • Най-лесно: В уеб браузър отидете на iCloud.com, изберете Намиране на iPhone, изберете вашето устройство и изберете опция за намиране или управление на липсващия iPhone.
  • Следващият най-лесен: С активирани Google Maps на iPhone, влезте в Google Maps на устройство с Android и отидете на вашата Timeline.

Тази статия обяснява четири начина за проследяване на всички поддържани в момента iPhone на всяко устройство с Android, което може да изпълнява приложенията, споменати по-долу.

Как да проследявате iPhone с Android браузър

Find My iPhone е чудесен инструмент за намиране на липсващо iOS устройство. Помага да имате друго устройство на Apple, но ако нямате компютър с iOS или Mac, използвайте устройство с Android. Преди да можете да намерите iPhone на Android, трябва да активирате правилните настройки преди време. Следвайте тези инструкции, за да намерите липсващ iPhone с всяко приложение за браузър за Android.

Когато настройвате Find my iPhone, активирайте опцията Send Last Location. Това гарантира, че местоположението може да бъде определено, ако батерията умре. Ако обаче вашият iPhone работи с iOS 15 или по-нова версия, все още можете да намерите местоположението му, дори ако устройството е изключено.

На устройство с Android, което не е ваше, стартирайте браузъра в режим инкогнито в Chrome, сърфиране InPrivate в Edge или настройката за частен браузър за всеки браузър, който използвате. По този начин не се съхранява лична информация.

  1. Влезте в iCloud.com с вашия Apple ID.
  2. От менюто изберете Намиране на iPhone.
  3. Изберете устройството, което искате да намерите.

    Image
    Image
  4. Изберете една от трите опции, за да намерите или контролирате липсващото устройство:

    • Пуснете звук, за да намерите устройството по звуков сигнал.
    • Активирайте Изгубен режим, за да предотвратите хакване на устройството от натрапници.
    • Изтриване на iPhone/iPad за дистанционно изтриване на данните на устройството.
    Image
    Image
  5. Ако браузърът е в режим инкогнито, излезте от всички акаунти и затворете браузъра инкогнито, когато приключите.

Как да проследите местоположението на iPhone с Google Maps

Възможно е да проследите вашия iPhone с Google Maps, но успехът не е гарантиран. Конкретна настройка трябва да бъде активирана на iPhone, преди да изчезне.

За да работи този метод, Google Maps трябва да е инсталиран на iPhone и достъпът до местоположението да е разрешен. От приложението Google Maps изберете вашето профилно изображение в горната част и след това изберете Настройки Изберете Лично съдържание и след това проверете дали проследяването на местоположението ви е активирано в и двата екрана с настройки Услуги за местоположение и История на местоположенията.

  1. С активиран достъп до местоположението на Google Карти на липсващото устройство, отворете уеб браузър на устройството с Android и влезте във вашата хронология на Google Карти.
  2. Изберете датата, на която телефонът ви е изчезнал и прегледайте маршрутите си за пътуване и посетените местоположения.
  3. Ако сте направили снимки на тази дата, изображенията се появяват във времевата линия и показват къде сте били последния път, когато сте използвали устройството.

Как да проследявате iPhone с приложение за GPS проследяване

Използването на едно от най-добрите приложения за проследяване на телефон с GPS също е добър инструмент за намиране на изгубен или откраднат iPhone. Приложението обаче трябва да бъде инсталирано, преди телефонът да изчезне.

За да сте сигурни, използвайте приложение за GPS проследяване, съвместимо с iOS и Android, като например Life 360. Помолете приятел с устройство с Android да инсталира същото приложение и да използва приложението на телефона ви, за да локализира телефона ви, ако е изгубен. Друга възможност е да влезете в акаунта си в Life360 от инкогнито браузър на устройство с Android, за да проследите телефона си. Други приложения за проследяване работят по подобен начин.

ЧЗВ

    Как да добавя AirPods към Find My iPhone?

    След като настроите Find My на устройство с iOS, функцията Find My автоматично се активира за свързани с Bluetooth AirPods. Докато сте влезли в своя iPhone с вашия Apple ID, вашите AirPods ще се показват като устройство в Find My.

    Как да изключа Find My iPhone?

    За да изключите Find My iPhone, отидете на Settings > докоснете името си > Find My > Find My iPhone > изключете превключвателя Намерете моя iPhone. След това потвърдете паролата и ПИН кода си. Друга опция: Влезте в iCloud, изберете Намиране на iPhone > Всички устройства > изберете вашия iPhone > изберете Изтриване на iPhone

    Как мога да проследя Android от iPhone?

    Първо, настройте Google Find My Device за вашия Android. След това отворете уеб браузър на вашия iPhone и отворете google.com/android/find. Влезте. След това докоснете раздела Location на Android и изберете Directions.

Препоръчано: