Всички MP3 плейъри, които не са на Apple и работят с iTunes

Съдържание:

Всички MP3 плейъри, които не са на Apple и работят с iTunes
Всички MP3 плейъри, които не са на Apple и работят с iTunes
Anonim

Когато мислим за смартфони и MP3 плейъри, които са съвместими с iTunes, iPhone и iPod вероятно са единствените неща, които ни идват на ум. Но това не е съвсем правилно. Всъщност има някои MP3 плейъри, произведени от компании, различни от Apple, които са съвместими с iTunes.

За да вземем нещата още по-далеч, знаете ли, че много смартфони, с помощта на някакъв допълнителен софтуер, могат също да синхронизират музика с iTunes? Прочетете, за да научите всичко за устройствата, които не са на Apple и са съвместими с iTunes.

Image
Image

Какво означава съвместимост с iTunes?

Да си съвместим с iTunes може да означава две неща: да можеш да синхронизираш съдържание с MP3 плейър или смартфон с помощта на iTunes или да можеш да възпроизвеждаш музика, закупена от iTunes Store. Тази статия се фокусира само върху възможността за синхронизиране на съдържание с помощта на iTunes.

За да научите повече за това дали музиката, закупена от iTunes, е съвместима с устройства, които не са на Apple, вижте Как се различават MP3 и AAC. Ако смятате, че проблемите ви със синхронизирането може да са хардуер, а не блокиране на доставчика, Решаването на проблеми с USB връзката с MP3 плейъри може да ви накара да работите.

Всички настоящи MP3 плейъри, съвместими с iTunes

В продължение на много години единствените MP3 плейъри, които бяха съвместими с iTunes, бяха произведени от Apple. Това не винаги е било вярно: имаше кратко време в ранните дни на iTunes, когато имаше много опции (повече за това в следващия раздел). Съвсем наскоро нова реколта MP3 плейъри от висок клас предлагат поддръжка на iTunes. Благодарение на господството на смартфоните все още се правят сравнително малко традиционни MP3 плейъри, но следните устройства работят с iTunes:

Astell & Kern AK70 Onkyo DP-X1 Questyle QP1R DAP
Astell & Kern AK Jr Pioneer XDP-300R Sony Walkman NW-ZX2
Flio X7 PonoPlayer Sony Walkman NWZ-A15

Прекратени MP3 плейъри, които бяха съвместими с iTunes

Ситуацията обаче беше различна в миналото. Имаше много повече устройства, които работеха с iTunes. В ранните дни на iTunes Apple вгради поддръжка за редица устройства, които не са на Apple, във версията на iTunes за Mac (версията за Windows не поддържаше нито един от тези плейъри). Въпреки че тези устройства не можеха да възпроизвеждат или синхронизират музика, закупена от iTunes Store, те работеха с MP3 файлове, управлявани чрез iTunes и придобити от други източници.

MP3 плейърите, различни от Apple, които бяха съвместими с iTunes, бяха:

Creative Labs Накамичи Nike SONICBlue/S3
Nomad II SoundSpace 2 psa]играй 60 Rio One
Nomad II MG psa]play120 Rio 500
Nomad II c Rio 600
Nomad Jukebox Rio 800
Nomad Jukebox 20GB Rio 900
Nomad Jukebox C Rio S10
Novad MuVo Rio S11
Rio S30S
Rio S35S
Rio S50
Рио Чиба
Rio Fuse
Рио Кали
RioVolt SP250
RioVolt SP100
RioVolt SP90

Всички тези MP3 плейъри вече са спрени. Поддръжка за тях все още съществува в някои по-стари версии на iTunes. Към този момент тези версии са остарели с години и тази поддръжка ще изчезне, когато надстроите iTunes.

Долен ред

Има още една интересна бележка под линия към историята на iPod, която включва MP3 плейър, който не е на Apple и работи с iTunes: HP iPod. През 2004 и 2005 г. Hewlett-Packard лицензира iPod от Apple и продава iPod с логото на HP. Тъй като това бяха истински iPod само с различно лого, те бяха съвместими с iTunes. HP iPod бяха спрени от производство през 2005 г.

Защо iTunes не поддържа устройства, които не са на Apple

Конвенционалната мъдрост може да предполага, че Apple трябва да иска iTunes да поддържа най-голям брой устройства, за да получи най-много потребители за iTunes и iTunes Store. Въпреки че това има известен смисъл, то не се вписва в начина, по който Apple приоритизира бизнеса си.

iTunes Store и наличното съдържание там не е основното нещо, което Apple иска да продаде. По-скоро основният приоритет на Apple е да продава хардуер - като iPod и iPhone - и използва лесната наличност на съдържание в iTunes, за да направи това. Apple прави по-голямата част от парите си от продажби на хардуер. Печалбата, която получава от продажбата на един iPhone, е повече от печалбата от продажбата на стотици песни в iTunes.

Ако Apple позволи на хардуер, който не е на Apple, да се синхронизира с iTunes, потребителите може да купуват устройства, които не са на Apple. Това е нещо, което Apple иска да избегне, когато е възможно.

Долен ред

В миналото имаше някои устройства, които можеха да се синхронизират с iTunes веднага. Компанията за стрийминг софтуер Real Networks и производителят на преносим хардуер Palm предложиха софтуер, който направи други устройства съвместими с iTunes. Например, Palm Pre може да се синхронизира с iTunes, като се преструва на iPod, когато комуникира с iTunes. Поради стремежа на Apple да продава хардуер, компанията актуализира iTunes няколко пъти, за да блокира тази функция. След като беше блокиран многократно, Palm изостави тези усилия.

Софтуер, който добавя съвместимост с iTunes

Както видяхме, iTunes поддържа синхронизиране само с малък брой MP3 плейъри, които не са на Apple. Но има редица програми, които могат да добавят към iTunes, за да му позволят да комуникира с телефони с Android, MP3 плейър Zune на Microsoft, по-стари MP3 плейъри и други устройства. Ако имате едно от тези устройства и искате да използвате iTunes, за да управлявате вашите медии, вижте тези програми:

  • DoubleTwist Sync (синхронизира устройства с Android)
  • iSyncr (синхронизира устройства с Android)
  • iTunes Agent (синхронизира MP3 плейъри в Windows)
  • iTunes Fusion (синхронизира MP3 плейъри, устройства с Android, Windows Phone и Blackberry на Windows)
  • iTuneMyWalkman (синхронизира MP3 плейъри на Mac)
  • TuneSync (синхронизира устройства с Android).

Препоръчано: