Как да настроите Google Authenticator

Съдържание:

Как да настроите Google Authenticator
Как да настроите Google Authenticator
Anonim

Какво да знаете

  • Първо се уверете, че двуфакторното удостоверяване е активно в приложението, което искате да защитите. Ще получите баркод или ключ за достъп.
  • След това в Authenticator изберете Begin и сканирайте кода или въведете паролата.
  • За да влезете, въведете вашето потребителско име и парола в приложението и след това въведете паролата от Google Authenticator.

Тази статия ще ви каже как да добавите акаунт към Google Authenticator и да влезете с двуфакторно удостоверяване.

Как работи Google Authenticator?

В много случаи еднократният код за достъп може да бъде изпратен на телефонен номер, свързан с вашия акаунт, но приложението Google Authenticator може вместо това да предостави тези кодове на вашия смартфон. Тези кодове гарантират, че никой друг няма достъп до акаунтите ви, тъй като трета страна ще се нуждае не само от паролата ви, но и от достъп до телефона ви, за да влезе - нещо, до което отдалечените хакери едва ли ще се докопат.

Google Authenticator работи в услугите на Google, както и в голямо разнообразие от други онлайн акаунти, включително Slack.

Как да получите Google Authenticator

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите приложението Google Authenticator за вашето мобилно устройство:

  • За устройства с iOS изтеглете приложението Google Authenticator от App Store.
  • За устройства с Android изтеглете приложението Google Authenticator от Play Store.
Image
Image

Активирайте двуфакторно удостоверяване на вашите акаунти

Ще трябва да активирате двуфакторно удостоверяване за онлайн услугите, които искате да използвате с Google Authenticator. Стъпките за това ще бъдат специфични за вашата услуга, така че вижте ръководството на услугата за активиране на двуфакторно удостоверяване. Може да е посочено като 2FA и често може да бъде намерено по време на процеса на влизане.

След като сте активирали двуфакторно удостоверяване за вашия акаунт, можете да преминете към следващия процес за свързване на вашия акаунт с вашето приложение за удостоверяване.

За да свържете Google Authenticator с вашия акаунт в Google, отидете на страницата за настройка на Google за двуфакторно удостоверяване, което ще ви позволи да свържете двете. Не е необходимо обаче да активирате това, ако искате да използвате Google Authenticator само с различни услуги.

Как да настроите Google Authenticator с вашите акаунти

С отворената страница за настройка на двуфакторно удостоверяване за желаната от вас услуга и вашето приложение Google Authenticator, работещо на мобилното ви устройство, сте готови да настроите всичко.

  1. Намерете ключа или баркода, предоставен от вашия онлайн акаунт.
  2. Докоснете Начало в приложението Google Authenticator или докоснете +, ако вече сте свързали друг акаунт.
  3. Въведете име на акаунт и ключа от вашия онлайн акаунт или сканирайте баркода в Google Authenticator с вградения скенер.

    Image
    Image
  4. Вашият акаунт ще се свърже автоматично.

    Image
    Image

Как да използвате Google Authenticator за влизане

След като свържете Google Authenticator с вашите акаунти, той е лесен за използване, когато искате да влезете в тези акаунти.

  1. Влезте в акаунта си обикновено, като използвате вашето потребителско име и парола. След това ще бъдете подканени да завършите двуфакторното удостоверяване, което сте настроили с Google Authenticator.
  2. Отворете приложението Google Authenticator на телефона си, намерете правилния акаунт и отбележете номера, предоставен от приложението.
  3. Върнете се бързо към екрана за вход и въведете номера от вашето приложение Google Authenticator, за да завършите процеса на влизане.

    Кодът редовно се променя след кратък период от време, посочен от времево колело в приложението Google Authenticator. Уверете се, че кодът, който въвеждате онлайн, все още се показва на телефона ви, когато го въведете.

Препоръчано: