Как да свържете Instagram с Facebook

Съдържание:

Как да свържете Instagram с Facebook
Как да свържете Instagram с Facebook
Anonim

Какво да знаете

  • В Instagram изберете профил > Меню > Настройки > Акаунт > Свързани акаунти > Facebook. Въведете вашата информация и изберете Свързване.
  • Споделяйте вашите публикации и истории в Instagram автоматично, като изберете Стартиране на споделяне във Facebook. Изберете Не сега, за да споделяте публикации ръчно.
  • Вашият Instagram акаунт е свързан с вашия Facebook профил по подразбиране. За да изберете страница, изберете Facebook профил в колоната Споделяне в.

Instagram и Facebook са две популярни социални мрежи, използвани от милиони хора всеки ден. Докато Instagram е собственост на Facebook, не всеки използва и двете социални мрежи. Може да е полезно да свържете своя акаунт в Instagram с вашия акаунт във Facebook, за да можете да споделяте публикации и на двете платформи едновременно. Ето как.

Как да свържете акаунта си в Instagram с вашия Facebook профил или страница

Можете да свържете своя Instagram акаунт с Facebook само чрез мобилното приложение Instagram за iOS или Android. Не можете да го направите, като влезете в акаунта си в Instagram в мрежата на Instagram.com.

Тези инструкции се отнасят за iOS и Android. Екранните снимки показват приложението Instagram за iOS.

  1. Изберете иконата profile от долната лента на менюто.
  2. Докоснете иконата menu в горния десен ъгъл на вашия профил.
  3. Изберете Настройки.
  4. Изберете Акаунт.

    Image
    Image
  5. Изберете Свързани акаунти.
  6. Докоснете Facebook и въведете вашите данни за вход.
  7. Изберете Свързване.

    Image
    Image
  8. За да споделите вашите публикации и истории в Instagram автоматично във Facebook, изберете Стартиране на споделяне във Facebook. Ако искате да оставите това деактивирано и да го активирате по-късно, изберете Не сега.

    Изборът на Не сега поддържа свързани вашите акаунти в Instagram и Facebook, но сега вие ръчно избирате кои публикации в Instagram искате да публикувате във Facebook. Когато създадете нова публикация в Instagram и стигнете до раздела с надписи, изберете Facebook, за да публикувате и в двете платформи. (Може да се появи допълнителен изскачащ прозорец с въпрос дали искате автоматично да споделяте всички публикации. Изберете Не сега отново, за да го запазите ръчно.)

  9. В раздела Facebook вашият Instagram акаунт е свързан с вашия Facebook профил по подразбиране. Можете да промените това, така че публикациите да се изпращат до страница във Facebook, която управлявате.

    За да изберете страница, изберете Профил във Facebook в колоната Споделяне в. В следващия раздел се появява списък с Facebook страници, които управлявате. Докоснете която и да е страница, за да я изберете, за да можете да споделяте публикациите си в Instagram в нея.

    Можете да споделяте своите публикации и истории в Instagram само с един Facebook профил или страница наведнъж. Можете обаче да изберете да споделяте само публикации, само истории или и двете. Изберете бутоните до Споделете вашата история във Facebook и Споделете вашите публикации във Facebook, за да ги включите или изключите.

    Image
    Image

Ползите от свързването на вашия Instagram акаунт с Facebook

Когато свържете акаунтите си в Instagram и Facebook, ще можете да:

  • Увеличете шансовете повече ваши приятели и последователи да видят вашето съдържание.
  • Спестете си допълнително време от публикуване на едно и също съдържание в две отделни социални мрежи.
  • Изберете дали искате да публикувате съдържанието си в Instagram във вашия Facebook профил или страница, която управлявате.
  • Споделяйте публикации в Instagram автоматично във Facebook или изберете ръчно публикациите, които искате да публикувате във Facebook, от надписа на публикацията.
  • Публикациите със снимки и видео в Instagram да се показват като публикации във Facebook снимки и видео (за разлика от връзките към оригиналните публикации в Instagram).
  • Изберете дали искате да изпращате публикации, истории или и двете публикации и истории във Facebook.
  • Публикувайте вашите Instagram истории автоматично като Facebook истории.

Когато свържете акаунта си в Instagram със страница във Facebook, която управлявате, вместо личния си профил, можете да добавите раздел Instagram към страницата си във Facebook.

Премахнете връзката на вашия акаунт във Facebook от Instagram

Ако искате да прекратите връзката между вашия акаунт във Facebook и вашия акаунт в Instagram, отидете в раздела Facebook от Настройки > Акаунт >Свързани акаунти и изберете Прекратяване на връзката с акаунт.

Можете да свържете своя акаунт във Facebook с вашия акаунт в Instagram отново по всяко време, като следвате стъпките по-горе. Ако решите да го свържете отново, може да не се наложи да влизате отново във Facebook, ако Instagram запомни вашите данни за вход.

Препоръчано: