Как да свържете iPad към кабелен Ethernet интернет порт

Съдържание:

Как да свържете iPad към кабелен Ethernet интернет порт
Как да свържете iPad към кабелен Ethernet интернет порт
Anonim

Какво да знаете

  • Използвайте адаптери: Използвайте Lightning към USB-3 или USB-C към USB адаптер и USB към Ethernet адаптер, за да се свържете с Ethernet.
  • Друга опция: Използвайте USB хъб с Ethernet порт.

Тази статия обяснява как да свържете вашия iPad към кабелен Ethernet интернет порт, въпреки че е безжично устройство.

Тези инструкции се отнасят за модели iPad с USB-C портове и Lightning конектори. Ако имате по-стар iPad с 30-пинов конектор, може да сте в състояние да използвате тези инструкции с Lightning към 30-пинов адаптер.

Image
Image

Използвайте Lightning и USB адаптери за кабелен достъп

Ако вашият iPad има Lightning конектор, използвайте адаптера за камера Lightning към USB-3 на Apple. Този адаптер включва Lightning порт за включване в електрически контакт за зареждане на iPad, докато го използвате. Освен това разполага с USB порт, което означава, че може да свързва всяко съвместимо USB устройство към iPad, като кабелни клавиатури и MIDI устройства.

По-ново поколение iPad с USB-C портове изискват USB-C към USB адаптер.

И в двата случая ще ви трябва и USB към Ethernet адаптер. Това решение работи най-добре с USB към Ethernet адаптер на Apple с номер на модел MC704LL/A.

Въпреки че може да използвате заобиколно решение, за да накарате други кабели да работят правилно, може да срещнете проблеми при използване на адаптери на други доставчици.

  1. Свържете адаптера Lightning към USB-3 към вашия iPad.
  2. Ако вашият iPad използва USB-C конектор, включете USB-C към USB адаптера в устройството.
  3. Включете USB адаптера в USB към Ethernet адаптера и след това го свържете към мрежата с помощта на Ethernet кабел.
  4. Отворете Настройки и потърсете Ethernet, за да потвърдите, че сте свързани.

Използване на USB хъб

Ако вашият USB към Ethernet адаптер не работи добре с Lightning към USB-3 адаптер или имате USB-C свързан iPad, помислете за USB хъб. Добавете този аксесоар заедно с USB адаптер или вместо USB към Ethernet адаптер, за да се свържете с Ethernet, като същевременно използвате различните портове. Ако искате да поддържате своя iPad зареден и свързан към Ethernet, потърсете модел с порт за захранване.

  1. Свържете USB концентратора към iPad. Използвайте адаптер Lighting към USB, ако е необходимо.
  2. Свържете USB към Ethernet адаптера към USB порт на хъба и свържете Ethernet кабел. Или използвайте Ethernet порта на концентратора.
  3. Свържете Ethernet адаптера и Ethernet кабела или Ethernet кабела директно от концентратора към рутер или мрежов порт.
  4. В Настройки ще видите опцията Ethernet в менюто. Тази видима настройка потвърждава, че вашият iPad е свързан.

Ако имате проблеми, рестартирайте iPad и преминете през стъпките отново.

Ако трябва да свържете вашия iPad към мрежа, където има наличен порт, но няма Wi-Fi, използвайте преносим рутер и Ethernet кабел като алтернатива. Рутерите с джобен размер могат да бъдат чудесно решение, защото не изискват много адаптери, за да работят и често се инсталират бързо.

Препоръчано: