Как да играете Minecraft на Chromebook

Съдържание:

Как да играете Minecraft на Chromebook
Как да играете Minecraft на Chromebook
Anonim

Какво да знаете

  • За да инсталирате Linux, отворете Chromebook Настройки. Изберете Linux (бета) > Включете в прозореца на Linux. Изберете Напред, добавете потребителско име, изберете Инсталиране.
  • Изтеглете файла Debian/Ubuntu Minecraft.deb. Запазете го в Linux файлове под Моите файлове. Щракнете двукратно върху Minecraft.deb и изберете Инсталиране.
  • След като инсталацията приключи, отворете App Drawer, отидете в папката Linux и изберете Minecraft Launcher за стартиране на играта.

Тази статия обяснява как да играете Minecraft на Chromebook чрез инсталиране на виртуална машина на Linux. Той включва информация как да играете Minecraft и да оптимизирате настройките на Minecraft за Chromebook.

Как да изтеглите Minecraft на Chromebook

Можете да играете Minecraft на Windows, Linux, macOS и дори на мобилни устройства като Android или iOS. За съжаление, никога не е създавана версия на Minecraft за Chromebook. Можете обаче да инсталирате Linux от страницата с настройки на вашия Chromebook. След като го направите, можете лесно да инсталирате и играете Minecraft на Chromebook.

  1. За да инсталирате Linux на своя Chromebook, отворете Настройки на Chromebook и изберете Linux (бета) от лявото меню. Изберете Включване в прозореца на Linux.

    Image
    Image

    Настройването на Linux на вашия Chromebook ще използва до 450 MB от вашето локално хранилище на Chromebook. Използвайте файловия мениджър на Chromebook, за да се уверите, че имате достатъчно налично локално хранилище.

  2. В изскачащия прозорец за настройка на Linux изберете Напред, за да продължите. Въведете потребителско име за вашата Linux сесия и изберете Install Може да отнеме няколко минути, докато Chromebook изтегли и настрои виртуалната машина, където ще бъде инсталиран Linux. Когато приключи, ще видите прозорец на Linux терминал да се появи.

    Image
    Image
  3. Посетете страницата за изтегляне на Minecraft и изтеглете файла Debian/Ubuntu Minecraft.deb на своя Chromebook. Запазете файла в папката Linux files под Моите файлове в областта за съхранение на вашия Chromebook.

    Image
    Image
  4. Щракнете двукратно върху файла Minecraft.deb и изберете бутона Инсталиране, за да инсталирате Minecraft във виртуалната машина на Linux на вашия Chromebook.

    Image
    Image
  5. След като инсталацията приключи, отворете App Drawer, щракнете върху папката Linux и изберете Minecraft Стартов.

    Image
    Image

    Ако видите грешка при инсталиране, отворете приложението Terminal от чекмеджето за приложения и въведете следните Linux команди, за да инсталирате най-новата версия на Java Development Kit:йени

    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    • sudo apt-get install default-jdk
  6. Това ще стартира Minecraft за Chromebook. Ще видите прозореца за влизане. Просто влезте в акаунта си в Minecraft, за да започнете да играете Minecraft! След като стартирате играта, приложението автоматично ще изтегли най-новата версия във вашия Linux контейнер и ще инсталира актуализацията.

    Image
    Image

    Можете да играете демото, без да купувате Minecraft. Но за да играете на пълната версия, ще трябва да изберете връзката Купете сега и да закупите Minecraft Java Edition.

Как да играете Minecraft на Chromebook

Minecraft ще работи добре на вашия Chromebook, след като използвате стъпките по-горе, за да го инсталирате. Въпреки това може да откриете, че играта е малко забавена или мишката може да не работи съвсем правилно. Има няколко настройки на Chromebook, които можете да промените, за да подобрите производителността и да намалите вероятността от грешки.

Активиране на флаговете на Chrome

Активиране на флаговете на Chrome. Следните флагове ще подобрят изживяването ви при игра на Minecraft. Ако не виждате някой от наличните флагове по-долу, значи той не е наличен за вашата версия на Chromebook и не е нужно да се притеснявате за активирането на флага.

Активирайте всички от следните флагове, като отворите браузъра Chrome, въведете (или поставите) URL адреса и изберете Enabled от падащия списък.

  • chrome://flags/crostini-gpu-support
  • chrome://flags/exo-pointer-lock
  • chrome://flags/enable-pointer-lock-options
Image
Image

Оптимизиране на настройките на Minecraft за Chromebook

За да оптимизирате настройките на Minecraft за Chromebook, натиснете Esc, докато сте в играта и изберете Опции от менюто. Изберете Video Settings. Регулирайте следните настройки.

  • Графика: Бързо
  • Гладко осветление: Изкл.
  • Разстояние за изобразяване: 10 парчета
  • Макс. кадри: 30 кадъра в секунда
  • Облаци: ИЗКЛ.
  • Частици: Минимално
  • Сенки на обекти: ИЗКЛ.
Image
Image

Инсталирайте OptiFine за Minecraft

Ако имате устройство Chromecast от по-нисък клас и установите, че Minecraft все още работи доста бавно дори след актуализиране на настройките по-горе, можете да инсталирате OptiFine за Minecraft. Това приложение оптимизира вашата честота на кадрите за Chromebook от по-нисък клас. Просто изтеглете най-новата версия на Optifine, поставете я във вашата папка Linux files и в Terminal прозорец тип:

java -jar OptiFine_1.14.4_HD_U_F5.jar

(Заменете името на файла с този, който сте изтеглили. В нашия случай по-горе името на нашия файл е OptiFine_1.14.4_HD_U_F5).

Изберете Инсталиране и OptiFine ще се инсталира във вашата инсталация на Chromebook Linux.

Това означава, че дори на Chromebook можете да играете Minecraft в режим на цял екран и ще работи страхотно.

Image
Image

Minecraft за Chromebook

На страницата за регистрация на Minecraft ще видите съобщение, че Minecraft не работи на Chromebook. Това е вярно, но когато използвате процедурата по-горе, вие не играете Minecraft на своя Chromebook. Играете го във виртуална машина на Linux на своя Chromebook. Доколкото сървърите на Minecraft знаят, вие играете Minecraft на Linux машина.

Това означава, че докато имате едно от поддържаните устройства Chromebook, можете да стартирате Linux (бета) и да използвате Minecraft на своя Chromebook без никакви проблеми. Ако нямате поддържано устройство и наистина искате да играете Minecraft, може да обмислите надстройка до един от по-добрите Chromebook на пазара днес.

Препоръчано: