Как да деинсталирате Norton Antivirus от всеки компютър

Съдържание:

Как да деинсталирате Norton Antivirus от всеки компютър
Как да деинсталирате Norton Antivirus от всеки компютър
Anonim

Какво да знаете

  • Windows: Отворете Контролен панел. Изберете Програми > Програми и функции.
  • След това изберете Norton Security в списъка с инсталирани приложения. Изберете Деинсталиране и следвайте подканите на екрана.
  • Mac: Отворете Norton Security. Изберете Norton Security в лентата с менюта. Изберете Деинсталиране на Norton Security > Деинсталиране. Следвайте подканите на екрана.

Тази статия обяснява как да деинсталирате Norton Antivirus на компютри с Windows 10, Windows 8 или Windows 7 и Mac компютри.

Как да деинсталирате Norton Antivirus на Windows

Може да искате да премахнете антивирусния софтуер Norton от вашия компютър или Mac, ако преминете към друго приложение за защита или искате да деинсталирате Norton временно, докато обновявате твърдия си диск. В някои ситуации може да е достатъчно да изключите или деактивирате софтуера. В други, пълното деинсталиране на Norton е единственото решение.

За да деинсталирате антивирусната програма Norton на вашия компютър с Windows 10, Windows 8 или Windows 7:

  1. Отворете контролния панел на Windows.
  2. В Windows 10 изберете Програми и след това Програми и функции на следващия екран. В Windows 8 и Windows 7 щракнете върху Програми и функции.

    Image
    Image
  3. Превъртете надолу списъка с инсталирани приложения и изберете Norton Security.

    Image
    Image
  4. Изберете Деинсталиране/Промяна в Windows 10 или щракнете върху Деинсталиране в Windows 8 и Windows 7, намиращи се над списъка с инсталирани програми.

    Може да се появи диалоговият прозорец за контрол на потребителските акаунти, който ви пита дали искате да разрешите на това приложение да прави промени на вашето устройство. Изберете Да, за да продължите.

  5. Следвайте подканите на екрана, за да завършите процеса на деинсталиране. Може да бъдете подканени да рестартирате, за да премахнете Norton от вашия компютър.
  6. Някои потребители на Windows изпитват проблеми, когато се опитват да деинсталират Norton с този метод и получават съобщение, че е възникнала грешка и софтуерът може да е бил деинсталиран. В този случай не е деинсталиран и трябва да изтеглите и стартирате инструмента Norton за премахване и преинсталиране от Symantec.

    Image
    Image
  7. Ако поемете по този маршрут, изберете Advanced Options на втория екран на Remove & Reinstall Tool и изберете Remove Only.йени

    Image
    Image

Norton е премахнат от вашия компютър. Инсталирайте или активирайте друго антивирусно приложение възможно най-скоро. Никога не е добра идея да оставяте компютъра си незащитен.

Как да деинсталирате Norton Antivirus на Mac

Също толкова лесно е премахването на Norton на Mac компютър.

  1. Стартирайте приложението Norton Security, като щракнете върху иконата му в Dock.
  2. Щракнете върху Norton Security в лентата с менюта на приложението, разположена в горния ляв ъгъл на екрана до логото на Apple.
  3. Изберете Деинсталиране на Norton Security от падащото меню.

    Image
    Image
  4. Появява се диалогов прозорец Norton Security Uninstall. Щракнете върху Деинсталиране.

    Image
    Image
  5. Mac ви информира, че е необходим помощен инструмент за деинсталиране на Norton Security. Въведете вашата системна парола за macOS в предоставеното поле и изберете Install Helper, за да продължите.

    Image
    Image
  6. Щракнете Рестартирайте сега.

    Не забравяйте да запазите отворени документи или нещо друго, което не искате да загубите, преди да рестартирате своя Mac.

    Image
    Image

Norton Security се премахва от вашия Mac. Изтрийте ръчно иконата на Dock, като щракнете и я плъзнете в Trash.

Препоръчано: